Zarzis > Eden Star > 12denní > All Inclusive

Tunisko, Zarzis, Eden Star, za <span>24.069</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 24.069
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 12 dnů
  • Termín – od 01.08.2025 do 12.08.2025
  • FIRST MINUTE

****Eden Star – Zarzis (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 3.9/5, celkem hodnoceno 61x    Přečíst >>>

Hotel Eden Star se nachází v bezprostřední blízkosti krásné písečné pláže s pozvolným vstupem do moře, ideální pro rodiny s dětmi. Centrum města Zarzis je vzdáleno 10 km, letiště přibližně 50 km a turistická oblast Djerby leží asi 20 km od hotelu. Hosté mohou snadno využít taxi nebo sběrné taxi k dopravě do okolních oblastí, přičemž nejbližší nákupní možnosti jsou dostupné do 200 metrů.

Hotel nabízí rozsáhlé vybavení včetně recepce, směnárny, internetového koutku, minimarketu, konferenčního sálu, hlavní restaurace a několika barů. V areálu se nachází také thalasso centrum, salon krásy, kadeřnictví, venkovní bazén pro dospělé i děti a vnitřní bazén s mořskou vodou. Dětem je k dispozici miniklub a speciální dětský bazén.

Ubytování je poskytováno ve 258 pokojích, které jsou vybaveny klimatizací, telefonem, SAT/TV, vlastní koupelnou a balkonem či terasou. K dispozici jsou také propojené rodinné pokoje. Pokoje s výhledem na moře jsou dostupné za příplatek.

Stravování probíhá v rámci all inclusive programu, který zahrnuje bufetové snídaně, obědy a večeře. Během dne je k dispozici lehké občerstvení, odpolední káva či čaj a neomezená konzumace místních nápojů v několika barech. Speciální nápoje, jako turecká káva a mátový čaj, jsou k dispozici v maurské kavárně.

Hotel organizuje denní a večerní animační programy, včetně sportovních aktivit jako tenis, aerobik, vodní pólo a aqua gymnastika. Hosté mohou využít bezplatné lehátka a slunečníky u bazénu i na pláži. Ostatní vodní sporty, včetně zapůjčení kajaku či šlapadel, jsou dostupné zdarma, zatímco některé další služby a aktivity jsou zpoplatněny.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Zarzis

Zarzis, malebné město na jihovýchodním pobřeží Tuniska blízko libyjských hranic, se nachází na strategickém místě u Středozemního moře. Tato poloha z něj činí důležité obchodní a kulturní centrum v regionu. Město je umístěno na poloostrově obklopeném Středozemním mořem na jedné straně a slanými lagunami Ras Rmel a El-Mahres na druhé straně. Tyto laguny poskytují nejen krásné přírodní scenérie, ale také podporují rozmanitý ekosystém ptactva a mořských živočichů.

Zarzis má bohatou historickou minulost spojenou s mnoha starověkými civilizacemi. V období římské říše bylo známé jako „Gigthis“ a mělo významné obchodní vztahy s Kartágem a Římem. Město se během historie změnilo pod vlivem Byzantinců, Arabů a Osmanů, přičemž každý z těchto vlivů přispěl k jeho kulturní a architektonické podobě. Návštěvníci dnes mohou obdivovat římské ruiny i tradiční arabské a berberské vlivy v Zarzisu. Město se vyznačuje mírným středomořským klimatem s horkými léty a mírnými zimami, což z něj činí ideální místo pro celoroční návštěvy a kombinaci slunných pláží s kulturním objevováním. Zarzis je fascinující destinací pro všechny, kteří hledají kulturní a přírodní poklady Tuniska.


Prohlédnout více fotografií >>>


Předpověď počasí pro Zarzis a aktuální situace

ZARZIS počasí

Krásná místa města Zarzis, která stojí za pozornost

Turistika je pro Zarzis nesmírně důležitá a přitahuje návštěvníky z různých částí světa díky svým nádherným plážím, historickým zajímavostem a živé místní kultuře. Mezi nejoblíbenější pláže v Zarzis patří pláž Sangho, která se vyznačuje zlatavým pískem a průzračně čistou vodou, ideální pro koupání a opalování. Pláž Aghir, nedaleko odtud, nabízí poklidné prostředí pro ty, kdo hledají klidnější plážový zážitek. Obě pláže jsou také oblíbené pro vodní sporty, jako je windsurfing a vodní lyžování, což přitahuje milovníky aktivních vodních aktivit.

V okolí Zarzis se nachází i další úžasné pláže. Ostrov Djerba, ležící blízko pobřeží, je známý svými malebnými plážemi, například pláží Sidi Mahres, kde si návštěvníci mohou užívat stínu palem a příjemného mořského vánku. Matmata, která je známá svými unikátními troglodytskými obydlími, je další zajímavou destinací, kde mohou cestovatelé objevovat poušť Matmata a její fascinující krajinu. Tyto pláže a okolní atrakce dělají z regionu Zarzis atraktivní místo pro turisty, kteří hledají kombinaci relaxace a kulturního objevování.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Památky, které nesmíte v Zarzisu minout

Region Zarzis je bohatý na historické památky a přírodní krásy, které návštěvníkům nabízejí širokou škálu zážitků. Jedním z nejvýznamnějších historických míst je římské archeologické naleziště Gightis (také označované jako Ghidha nebo Gigthis). Tyto dobře zachované římské ruiny zahrnují starověké vily, baziliku a římské divadlo, které poskytují fascinující pohled na římskou minulost města. Amfiteátr je obzvláště impozantní a umožňuje návštěvníkům představit si velkolepá římská představení.

Další významnou památkou je synagoga El Ghriba na blízkém ostrově Djerba. Je jednou z nejstarších synagog na světě a představuje bohaté židovské dědictví Tuniska. Její architektura a interiér jsou směsicí arabského, židovského a severoafrického designu. Každoroční židovská pouť k synagoze přitahuje návštěvníky a poutníky z různých částí světa.

Přírodní krásy v okolí Zarzis zahrnují laguny Ras Rmel a El-Mahres, které obklopují poloostrov Zarzis. Tyto laguny jsou ekologickými ráji, kde mohou návštěvníci sledovat různé druhy ptáků, včetně plameňáků a volavek. Nedaleko se nachází saharská poušť, která poskytuje možnost pro pouštní safari a objevování úchvatné krajiny písečných dun a oáz. Tyto historické a přírodní atrakce činí z regionu Zarzis jedinečné místo pro všechny, kdo mají zájem o historii, přírodu a dobrodružství.

Zarzis však nabízí mnohem víc ..

Zarzis nabízí řadu jedinečných kulturních zážitků a atrakcí, které byste neměli přehlédnout. Mezi nejvýznamnější patří prozkoumání živé mediny (starého města), kde se můžete ztratit v úzkých, křivolakých uličkách, procházet se tradičními trhy a setkávat se s přátelskými místními obyvateli. Medina je místem, kde se snoubí tuniské řemeslo s možností zakoupit ručně vyráběné textilie, keramiku a koření. Nezapomeňte ochutnat místní speciality, jako je brik (smažené pečivo s vejcem a tuňákem), a vychutnat si šálek mátového čaje v některé z místních kaváren.

Tradiční hudba a tanec jsou nedílnou součástí tuniského kulturního života, a během vaší návštěvy Zarzis můžete zažít živá vystoupení. Tradiční hudba „Malouf“ a atraktivní „Raqs Sharqi“ (břišní tanec) jsou častou součástí kulturních akcí a oslav, které vám umožní nahlédnout do bohaté kultury regionu. Nezapomeňte také navštívit některé historické mešity a církevní budovy ve městě, například Velkou mešitu Zarzis, známou svou unikátní architekturou a detailními dlaždicemi. Při návštěvě náboženských míst je důležité dodržovat místní zvyky a oblékat se skromně.

Na závěr se ponořte do srdečné a pohostinné tuniské kultury tím, že se setkáte s místními obyvateli a zjistíte něco o jejich každodenním životě a tradicích. Ať už jde o sdílení jídla s tuniskou rodinou, účast na místním festivalu nebo prostě konverzaci v kavárně, tyto autentické interakce obohatí vaši návštěvu Zarzis a přinesou vám hlubší porozumění místní kultuře.

Víte, že ...

.. laguny Ras Rmel a El-Mahres, které obklopují Zarzis, jsou klíčové pro migrující ptáky? Jsou důležitou zastávkou pro druhy jako jsou plameňáci a volavky během jejich migrace, což z nich činí skrytý klenot pro pozorovatele ptáků.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *