Zarzis > Zita Beach Resort > 8denní > All Inclusive

Tunisko, Zarzis, Zita Beach Resort, za <span>16.619</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 16.619
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 8 dnů
  • Termín – od 04.07.2025 do 11.07.2025
  • FIRST MINUTE

****Zita Beach Resort – Zarzis (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 4/5, celkem hodnoceno 103x    Přečíst >>>

Hotel Zita Beach Resort je oblíbeným rozlehlým plážovým resortem, který se nachází přímo na krásné písčité pláži pouhých 6 km od centra malebného města Zarzis v Tunisku. Letiště Djerba je vzdáleno 60 km. Hosté mají v dosahu nákupní možnosti a zábavu jak v samotném hotelu, tak i v okolí letoviska Zarzis.

Hotel disponuje širokým spektrem vybavení, včetně bazénů, restaurací, barů, internetového koutku, fitness centra, lázeňského a wellness centra, a mnoha sportovních zařízení. Ubytování je poskytováno ve stylově zařízených pokojích s balkónem nebo terasou, a jsou k dispozici i pokojové služby.

Stravování je možné formou all inclusive, které zahrnuje plnou penzi formou bohatého bufetu, lehké občerstvení během dne a neomezené množství nápojů místní výroby. Hotel také nabízí pestrou škálu animačních programů pro děti i dospělé, sportovní aktivity a večerní zábavu.

Pláž přímo u hotelu je široká a písečná s pozvolným vstupem do moře. Hosté mohou využívat lehátka a slunečníky zdarma, a také si užívat různé vodní sporty, které jsou k dispozici za příplatek. Plážový bar poskytuje občerstvení a nápoje přímo na pláži.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Zarzis

Zarzis, malebné město na jihovýchodním pobřeží Tuniska blízko libyjských hranic, se nachází na strategickém místě u Středozemního moře. Tato poloha z něj činí důležité obchodní a kulturní centrum v regionu. Město je umístěno na poloostrově obklopeném Středozemním mořem na jedné straně a slanými lagunami Ras Rmel a El-Mahres na druhé straně. Tyto laguny poskytují nejen krásné přírodní scenérie, ale také podporují rozmanitý ekosystém ptactva a mořských živočichů.

Zarzis má bohatou historickou minulost spojenou s mnoha starověkými civilizacemi. V období římské říše bylo známé jako „Gigthis“ a mělo významné obchodní vztahy s Kartágem a Římem. Město se během historie změnilo pod vlivem Byzantinců, Arabů a Osmanů, přičemž každý z těchto vlivů přispěl k jeho kulturní a architektonické podobě. Návštěvníci dnes mohou obdivovat římské ruiny i tradiční arabské a berberské vlivy v Zarzisu. Město se vyznačuje mírným středomořským klimatem s horkými léty a mírnými zimami, což z něj činí ideální místo pro celoroční návštěvy a kombinaci slunných pláží s kulturním objevováním. Zarzis je fascinující destinací pro všechny, kteří hledají kulturní a přírodní poklady Tuniska.


Prohlédnout více fotografií >>>


Jaké má právě Zarzis počasí a předpověď na další dny

ZARZIS počasí

Co podniknout v Zarzisu a okolí

Turistika je pro Zarzis nesmírně důležitá a přitahuje návštěvníky z různých částí světa díky svým nádherným plážím, historickým zajímavostem a živé místní kultuře. Mezi nejoblíbenější pláže v Zarzis patří pláž Sangho, která se vyznačuje zlatavým pískem a průzračně čistou vodou, ideální pro koupání a opalování. Pláž Aghir, nedaleko odtud, nabízí poklidné prostředí pro ty, kdo hledají klidnější plážový zážitek. Obě pláže jsou také oblíbené pro vodní sporty, jako je windsurfing a vodní lyžování, což přitahuje milovníky aktivních vodních aktivit.

V okolí Zarzis se nachází i další úžasné pláže. Ostrov Djerba, ležící blízko pobřeží, je známý svými malebnými plážemi, například pláží Sidi Mahres, kde si návštěvníci mohou užívat stínu palem a příjemného mořského vánku. Matmata, která je známá svými unikátními troglodytskými obydlími, je další zajímavou destinací, kde mohou cestovatelé objevovat poušť Matmata a její fascinující krajinu. Tyto pláže a okolní atrakce dělají z regionu Zarzis atraktivní místo pro turisty, kteří hledají kombinaci relaxace a kulturního objevování.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Zarzis a místní historické či přírodní památky

Region Zarzis je známý svou bohatou historií a přírodními krásami, které návštěvníkům nabízejí rozmanité zážitky. Jednou z nejvýznamnějších historických lokalit je římské archeologické naleziště Gightis (také nazývané Ghidha nebo Gigthis). Tento komplex, který zahrnuje starověké vily, baziliku a římské divadlo, poskytuje cenný pohled na římskou éru města. Amfiteátr je obzvláště fascinující a dává návštěvníkům příležitost představit si velkolepost římských představení.

Další významnou historickou památkou je synagoga El Ghriba na blízkém ostrově Djerba. Je jednou z nejstarších synagog na světě a je symbolem bohatého židovského dědictví Tuniska. Její architektonické prvky kombinují arabské, židovské a severoafrické vlivy. Každoroční židovská pouť, která se koná v synagoze, přitahuje návštěvníky z celého světa.

Přírodní krásy regionu zahrnují laguny Ras Rmel a El-Mahres, které obklopují poloostrov Zarzis. Tyto laguny jsou domovem mnoha druhů ptáků a slouží jako důležitá stanoviště pro migrující ptactvo. Milovníci přírody mohou objevovat krásné mokřady a sledovat plameňáky a další vodní ptactvo. Saharská poušť je rovněž nedaleko, což umožňuje dobrodružným turistům vyzkoušet pouštní safari a prozkoumat nádherné písečné duny a oázy jižního Tuniska. Tyto historické a přírodní atrakce činí z regionu Zarzis fascinující destinaci pro všechny, kteří hledají historii, přírodu a dobrodružství.

Zarzis vám však nabídne mnohem více ..

Při návštěvě Zarzisu je několik jedinečných kulturních zážitků a atrakcí, které byste si neměli nechat ujít. Jedním z vrcholů je prozkoumání pulzující a rušné mediny (starého města) Zarzis. Zde se můžete procházet úzkými křivolakými uličkami, navštěvovat tradiční trhy a komunikovat s přátelskými místními obyvateli. Medina je pokladnicí tuniského řemesla a nabízí příležitosti k nákupu ručně vyráběných textilií, keramiky a koření. Určitě ochutnejte místní tuniské lahůdky, jako je brik (smažené pečivo plněné vejcem a tuňákem) nebo si vychutnejte šálek mátového čaje v místní kavárně.

Tradiční hudba a tanec jsou nedílnou součástí tuniské kultury a během návštěvy Zarzis můžete být svědky živých vystoupení. Tradiční lidová hudba známá jako „Malouf“ a fascinující taneční styl „Raqs Sharqi“ (břišní tanec) jsou často uváděny na kulturních akcích a oslavách. Tato představení umožňují nahlédnout do bohatého kulturního dědictví regionu. Nenechte si také ujít příležitost navštívit některé z městských historických mešit a církevních budov. Pozoruhodným příkladem je Velká mešita Zarzis se svým osobitým architektonickým stylem a složitými dlaždicemi. Při návštěvě náboženských míst je důležité respektovat místní zvyky a oblékat se skromně.

Nakonec se ponořte do vřelé a přívětivé tuniské pohostinnosti tím, že se setkáte s místními obyvateli a dozvíte se o jejich každodenních rutinách a tradicích. Ať už jde o společné jídlo s tuniskou rodinou, účast na místním festivalu nebo prostě jen navázání konverzace v kavárně, tyto autentické interakce mohou poskytnout hlubší porozumění místnímu způsobu života a učinit z vaší návštěvy Zarzis skutečně obohacující zážitek.

Možná nevíte, že ...

.. je Zarzis proslulý svou tradiční keramikou, která často obsahuje složité vzory a živé barvy? Tento místní řemeslný výrobek se předává z generace na generaci a zůstává klíčovou součástí řemeslného dědictví města.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *