Mahdia > El Borj > 13denní > All Inclusive

Tunisko, Mahdia, El Borj, za <span>21.290</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 21.290    SLEVA 27%
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 13 dnů
  • Termín – od 23.09.2024 do 05.10.2024
  • LAST MINUTE

***El Borj – Mahdia (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 4.4/5, celkem hodnoceno 81x    Přečíst >>>

Hotel El Borj nabízí pohodlné ubytování v Mahdii, Tunisko, s několika výhodami, které zahrnují zábavu pro celou rodinu, snadný přístup k nákupům a krásnou pláž. Poloha hotelu je příznivá, protože se nachází pouhých 2 km od centra Mahdie, a hosté budou mít také nákupní možnosti, restaurace a bary v blízkosti hotelu. Letiště Enfidha je vzdáleno přibližně 120 km.

Pláž přímo u hotelu je písečná s pozvolným vstupem do moře, což ji činí ideálním místem pro odpočinek a koupání. Hosté mohou využít zdarma lehátka a slunečníky na pláži. Plážové osušky jsou k dispozici za poplatek a zároveň na vratnou zálohu.

Samotný hotel nabízí různé možnosti zábavy a vybavení pro hosty. To zahrnuje restaurace, bary, nákupní galerii, minimarket, diskotéku, kadeřnictví, wellness, společenskou místnost a bazény pro dospělé a děti. Internetové připojení Wi-Fi je k dispozici zdarma na recepci.

Ubytování v hotelu zahrnuje standardní pokoje s centrální klimatizací (v letních měsících), koupelnou s WC a vysoušečem vlasů, telefonem, SAT-TV, balkonem nebo terasou. Dětská postýlka je k dispozici na vyžádání.

Hotel také nabízí různé sportovní a zábavní aktivity, včetně večerních programů, dětského hřiště, miniklubu, basketbalu, plážového volejbalu, stolního tenisu a minigolfu. Za poplatek můžete využít kulečník, masáže, saunu, parní lázeň, wellness a vodní lyžování.

Stravování je zajištěno formou all inclusive programu, který zahrnuje snídaně, obědy, večeře, odpolední snack, nealkoholické a alkoholické nápoje místní výroby ve vybraných bodech a ve stanovených časech.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Co najdete v Mahdii

Strategická poloha a jedinečná geografie Mahdie z ní činí lákavou destinaci pro cestovatele. Mahdia se rozprostírá na východním pobřeží Tuniska a využívá výhodné polohy u Středozemního moře. Město se může pochlubit nedotčenými písečnými plážemi, které se táhnou na dlouhé míle, nabízejí úchvatné mořské výhledy a ideální podmínky pro opalování a vodní sporty. Historické jádro města je obklopeno starobylými městskými hradbami, které odhalují jeho bohatou minulost a přidávají na jeho kouzlu. Díky své pobřežní poloze má Mahdia rozvinutý rybářský průmysl a návštěvníci mají často možnost sledovat rybáře, jak přinášejí čerstvé úlovky, což přispívá k autentické atmosféře tohoto přímořského města.

Mahdia se může pochlubit příjemným středomořským klimatem, které ji činí skvělou volbou pro návštěvu v každém ročním období. Léta jsou teplá a suchá, s teplotami běžně dosahujícími 25 až 35 stupňů Celsia, což přitahuje milovníky pláží a vodních aktivit. Zimy jsou mírné a pohodové, s teplotami zřídka klesajícími pod 10 stupňů Celsia, což z ní dělá vhodnou destinaci i pro zimní dovolenou. Jaro a podzim přinášejí příjemné počasí, ideální pro objevování historických památek a venkovní aktivity bez extrémních letních veder. Díky svému příjemnému klimatu a krásnému pobřežnímu prostředí si návštěvníci Mahdie mohou užívat její krásy po celý rok.


Prohlédnout více fotografií >>>


Aktuální počasí v Mahdii + předpověď

MAHDIA počasí

Jaké vyžití najdete v letovisku Mahdia a okolí

Cestovní ruch má zásadní význam pro ekonomiku Mahdie a přilehlých oblastí, přičemž město láká návštěvníky jak z Tuniska, tak z celého světa. Nádherné pláže, historická místa a pestré kulturní zážitky činí z Mahdie oblíbený cíl. Mezi nejvyhledávanější pláže v Mahdii patří Plage de Mahdia, která se vyznačuje jemným zlatým pískem a průzračnou vodou, což z ní dělá ideální místo pro opalování a koupání. Blízká Plage de Borj Rass je další ohromující pláž, známá svou klidnou atmosférou a krásným výhledem na ostrov Borj Rass, který se nachází jen kousek od pobřeží. Plage de Sidi Messaoud je populární mezi rodinami díky klidným vodám a pozvolnému klesání dna, což ji činí bezpečnou pro děti.

Kromě Mahdie stojí za prozkoumání i další pobřežní perly v regionu. Krátká jízda vás zavede na Plage de Monastir, která nabízí živou atmosféru, vodní sporty a blízkost k historickým památkám Monastiru, včetně pevnosti Ribat. Plage de Skanes, blízko Monastiru, je dalším oblíbeným místem pro milovníky slunce, s řadou plážových letovisek, která nabízejí all-inclusive služby. Dále na jih se nachází nedotčená Plage de Mahboubine v Sfaxu, známá svou neporušenou krásou a klidnou atmosférou, která nabízí klidný únik od rušného městského života. Tyto pláže společně přispívají k atraktivitě Mahdie a jejího okolí jako ráje pro milovníky pláží a vodních aktivit.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Tyto památky si v letovisku Mahdia nenechte ujít

Mahdia a její okolní region jsou bohaté na historické památky a přírodní zázraky, které poskytují návštěvníkům hluboký pohled do bohatého dědictví a přírodních krás Tuniska. Jednou z nejvýraznějších historických památek v Mahdii je Velká mešita, impozantní architektonický skvost z 10. století, který vznikl během Fátimského chalífátu. Její rafinovaný design se složitými geometrickými vzory a kaligrafickými prvky, které zdobí stěny, odráží umělecké a kulturní vlivy té doby. Velká mešita je nejen duchovním centrem, ale také cenným historickým pokladem, který odhaluje slavnou minulost Mahdie.

Další důležitou historickou památkou v regionu je Ribat of Monastir, dokonale zachovalá pevnost pocházející z 8. století. Tato majestátní stavba nabízí úchvatné výhledy na Středozemní moře a kouzelné staré město Monastiru. Návštěvníci mohou prozkoumat věže, nádvoří a interiéry Ribatu a lépe tak pochopit jeho klíčovou roli v historii regionu. Antické městské hradby Mahdie, které byly původně postaveny v římském období a později opevněny různými civilizacemi, rovněž svědčí o významu města v historii a poskytují jedinečný pohled do jeho minulosti.

Když se zaměříme na přírodní památky, region se může pyšnit úžasným Cape Africa, drsným výběžkem nedaleko Mahdie, který se táhne do Středozemního moře. Cape Africa nabízí dechberoucí výhledy na moře, kde se skalnaté útesy setkávají s burácejícími vlnami, což z něj činí oblíbené místo pro fotografy a milovníky přírody. Navíc nedaleké Kuriatské ostrovy, malé souostroví u pobřeží Monastiru, jsou rájem pro pozorovatele ptactva a nadšence přírody díky svým nedotčeným plážím a bohatému ptačímu životu. Ať už vás zajímá historie nebo přírodní krásy, Mahdia a její okolí nabízejí širokou škálu památek a atrakcí, které stojí za to prozkoumat.

Mahdia vám však nabídne mnohem více ..

Při pobytu v Mahdii se rozhodně nenechte připravit o některé z klíčových kulturních a gastronomických zážitků, které vám umožní skutečně nasát místní kulturu a tradice. Jeden z nejzajímavějších zážitků je návštěva živých městských trhů, jako je Medina Souk, kde si můžete užít typickou atmosféru tradičního tuniského trhu. Nakoupit zde můžete řemeslné výrobky, textil, keramiku i různé druhy koření, a to vše za přítomnosti přátelských místních prodejců. Smlouvání je na těchto trzích běžnou praxí, takže se připravte na vyjednávání a objevte kouzlo místní tržní kultury.

Mahdijská kuchyně je zážitek, který nesmíte vynechat. Tuniská kuchyně je proslulá svými bohatými chutěmi a rozmanitostí koření, a vy si můžete vychutnat pokrmy jako kuskus, brik (křupavé pečivo plněné vejcem a tuňákem) nebo tajine (masový nebo zeleninový guláš). Milovníci mořských plodů si přijdou na své s čerstvými úlovky, jako jsou grilované ryby nebo kuskus s mořskými plody. Nezapomeňte ochutnat tradiční mátový čaj nebo sklenici čerstvé granátové šťávy. Večeře v místní restauraci za doprovodu živé tradiční hudby je pak dokonalým zakončením dne, který vám přinese nezapomenutelné kulturní i kulinářské zážitky.

Mahdia se může pyšnit jedinečnými tradicemi a festivaly, které jsou pro návštěvníky skutečným zážitkem. Každoroční Mahdia International Festival, pořádaný obvykle v létě, je oslavou hudby, tance a umění s vystoupeními místních i zahraničních umělců. Tento festival je skvělou příležitostí k prozkoumání bohaté kulturní scény města a nasátí jeho živé atmosféry. Účast na tradičních oslavách, jako jsou svatby nebo místní festivaly, vám navíc umožní zažít srdečnost a pohostinnost místní komunity. Tyto kulturní zážitky a setkání s místními lidmi obohatí vaši návštěvu Mahdie a zanechají ve vás trvalé vzpomínky na toto kouzelné tuniské město.

Věděli jste, že ...

.. je Mahdia známá pro své starověké vraky lodí? Vraky v Mahdii, objevené v roce 1907, jsou jedním z nejvýznamnějších archeologických nálezů, které poskytují náhled na středomořský obchod a starověké lodní stavitelství.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *