Djerba > Seabel Aladin Djerba > 14denní > All Inclusive

Tunisko, Djerba, Seabel Aladin Djerba, za <span>19.390</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 19.390    SLEVA 21%
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 14 dnů
  • Termín – od 29.09.2025 do 12.10.2025
  • FIRST MINUTE

****Seabel Aladin Djerba – Djerba (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 3.9/5, celkem hodnoceno 196x    Přečíst >>>

Seabel Aladin Djerba je hotelový komplex situovaný ve východní části tuniského ostrova Djerba, který je největším ostrovem severní Afriky a leží ve Středozemním moři. Centrum města Moudin je vzdálené přibližně 6 kilometrů a mezinárodní letiště asi 35 kilometrů od hotelu, což poskytuje klidné a pohodlné prostředí pro hosty.

Vybavení hotelu zahrnuje vstupní halu s recepcí, která je otevřená nonstop. Areál hotelu zahrnuje hlavní budovu a několik bungalovů. K dispozici jsou tři restaurace, čtyři bary a kavárna. Venkovní bazén s lehátky a slunečníky poskytuje příjemné místo pro odpočinek a osvěžení.

Ubytování v Seabel Aladin Djerba zahrnuje pohodlně zařízené klimatizované pokoje s vlastním sociálním zařízením. Některé pokoje mají balkon nebo terasu, a hosté mají k dispozici televizor se satelitními programy.

Stravování je zajištěno formou all-inclusive programu, který zahrnuje snídaně, obědy a večeře podávané formou bufetu. Během dne jsou k dispozici lehká občerstvení. Nealkoholické a místní alkoholické nápoje jsou k dispozici od 10:00 do 24:00.

Hotel pravidelně pořádá sportovní a večerní animační programy pro zábavu hostů. Nabízí širokou škálu rekreačních aktivit, včetně šipek, stolního tenisu, fotbalu a služeb lázeňského centra s možností masáží. Pro rodiny s dětmi je k dispozici dětský koutek a miniklub.

Vlastní písečná pláž Seabel Aladin Djerba je přímo u hotelu, s pozvolným vstupem do moře, což je ideální pro rodiny s dětmi. Lehátka a slunečníky jsou poskytovány zdarma, a plážové osušky jsou k dispozici za zálohu. Pláž nabízí také bohatou nabídku vodních sportů pro zábavu hostů.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Proč navštívit ostrov Djerba

Djerba, umístěná v jižní části Tuniska, je největším ostrovem severní Afriky, proslulým svým malebným pobřežím. Tento ostrov se nachází v zálivu Gabès a je od pevniny oddělen úzkým průlivem. Jeho strategická poloha v oblasti Středomoří z něj historicky učinila důležité obchodní místo a kulturní křižovatku. Djerbská krajina se vyznačuje zvlněnými písečnými dunami, palmovými háji a úrodnými pláněmi, které vytvářejí jedinečnou kombinaci pouštního a zeleného prostředí. Jedním z nejvýraznějších rysů tohoto ostrova jsou tradiční bílé krychlové domy, které mu dodávají okouzlující a osobitý vzhled. Djerba je navíc bohatě osázena olivovými háji, vinicemi a plantážemi datlových palem, což svědčí o jejím bohatém zemědělském dědictví.

Djerba má středomořské klima, charakterizované teplými a suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Díky více než 300 slunečným dnům v roce je ostrov ideální destinací pro milovníky slunečního svitu po celý rok. Letní období, trvající od června do srpna, je horké a suché, s teplotami často přesahujícími 30 °C, což z něj činí ideální dobu pro plážové radovánky a vodní sporty. Zimy, od prosince do února, jsou mírné, s průměrnými teplotami kolem 15 °C, což je příjemný čas pro objevování kulturních a venkovních aktivit bez extrémního vedra. Jarní a podzimní měsíce nabízejí příjemný kompromis mezi těmito dvěma extrémy, což je činí vynikajícími obdobími pro poznávání bohaté historie a přírodních krás ostrova. Ať už hledáte letní plážový odpočinek nebo mírnější dobrodružství mimo sezónu, Djerba nabízí ideální klima pro každou návštěvu.


Prohlédnout více fotografií >>>


Djerba - aktuální počasí a předpověď na následující dny

DJERBA počasí

Krásná místa na ostrově Djerba, která stojí za pozornost

Turismus je pro Djerbu a její okolní regiony nezbytným hnacím motorem ekonomiky, který přitahuje návštěvníky z celého světa, aby prozkoumali její jedinečné kulturní bohatství a ohromující přírodní scenérie. Rozlehlé pobřeží ostrova je hlavním magnetem, který nabízí řadu neporušených pláží, jež uspokojí různé zájmy. Pláž Sidi Mahres, nacházející se na severovýchodním pobřeží, je jednou z nejoblíbenějších destinací. S dlouhým úsekem jemného zlatého písku a křišťálově čistou vodou je tato pláž ideální pro opalování, plavání a vodní sporty, jako je windsurfing a kiteboarding. V blízkosti leží živé letovisko Houmt Souk, které je centrem nákupů, gastronomie a objevování historie a kultury ostrova.

Další významnou pláží je pláž Seguia, známá svou klidnou a relaxační atmosférou. Tato pláž, umístěná na východním pobřeží Djerby, nabízí tiché útočiště daleko od rušných turistických zón. O něco severněji se nachází pláž Ras Rmel, malebné místo obklopené bohatou vegetací a písečnými dunami. Tato pláž je ideální pro milovníky přírody a ty, kteří hledají klidný únik. Vedle pláží na Djerbě nabízí i blízký region Zarzis na pevnině své vlastní krásné pobřeží s přitažlivými plážemi, jako je pláž Sangho, která se pyšní čistými modrými vodami a možnostmi vodních aktivit. Tyto pobřežní skvosty společně zvyšují přitažlivost Djerby jako přední turistické destinace v severní Africe, nabízející širokou škálu plážových zážitků pro různé preference cestovatelů.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Djerba a místní historické či přírodní památky

Djerba je region s bohatou historií, který nabízí rozmanitou škálu historických památek a přírodních krás. Mezi nejvýznamnějšími atrakcemi ostrova je synagoga El Ghriba, která se nachází ve městě Hara Sghira Er Riadh. Tento historický chrám je nejen důležitým náboženským místem pro židovskou komunitu, ale také svědectvím o dlouhé historii ostrova, jeho kulturní rozmanitosti a toleranci. Její vznik se datuje více než 2000 let zpátky a její ohromující architektura s jemnými mozaikami a unikátní modrobílou barevnou kombinací ji činí povinnou zastávkou. Další významnou historickou památkou je Borj El Kebir, mohutná pevnost, která v minulosti chránila ostrov před nájezdy. Návštěvníci mohou prozkoumat její dobře zachovalé hradby a věže a vychutnat si nádherný výhled na Djerbu a okolní moře.

Co se týče přírodních zajímavostí, ostrov se může pochlubit fascinujícím muzeem Guellala, podzemní troglodytskou vesnicí, která nabízí pohled na unikátní architekturu a životní styl berberských obyvatel regionu. Návštěvníci mohou prozkoumávat chladné, labyrintové chodby a dozvědět se o historii a kultuře této oblasti. Malebné palmové háje na Djerbě, například Palm Tree Garden, poskytují klidný přírodní únik. Ostrov je také známý svými solnými pláněmi, jako je Chott El Jerid, kde rozsáhlé solné krusty vytvářejí surrealistickou a úchvatnou krajinu. Tyto unikátní přírodní prvky umožňují návštěvníkům hlubší pochopení rozmanitého a fascinujícího terénu Djerby, čímž ji činí místem, kde historie a příroda harmonicky koexistují.

Djerba vám však nabídne mnohem více ..

Na Djerbě není návštěva pouze o objevování jejích přírodních a historických památek, ale také o immersi do její živé kultury, tradic a vřelé pohostinnosti, které učiní váš výlet opravdu nezapomenutelným.

Ostrov pořádá během roku množství festivalů a akcí, které nabízejí unikátní pohled na jeho kulturu. Jedním z nejvýznamnějších je každoroční židovská pouť v synagoze El Ghriba, která přitahuje tisíce návštěvníků. V červenci se koná Festival of Ulysse, kde můžete zažít hudební a taneční představení a kulturní programy. Islámský měsíc ramadán je dalším zvláštním obdobím, kdy můžete okusit místní tradice a kulinářské speciality, protože mnoho restaurací nabízí speciální jídla Iftar a ostrov je zdoben svátečními dekoracemi a aktivitami.

Djerba je také známá svými tradičními řemesly a návštěva místních trhů a dílen je nezbytná. Objevte krásně zpracovanou keramiku, šperky, textilie a koberce na trzích v Houmt Souk. Nezapomeňte si zakoupit typický djerbanský suvenýr, jako je Fouta (tradiční tuniský ručník) nebo ručně malovaný keramický talíř. Djerba nabízí bohatou škálu tuniské a středomořské kuchyně, včetně místních specialit jako kuskus, tajine a mořské plody v tradičních restauracích. Nevynechejte Brik, oblíbené místní občerstvení z tenkého těsta plněné vejci, tuňákem a kapary. Djerba je také proslulá svými datlovými palmami, takže ochutnejte čerstvé datle nebo produkty jako datlová pasta a datlový džem.

Prozkoumat místní kulturu může být velmi zajímavé. Pozdravte místní obyvatele přátelským „Salamem“ a respektujte místní zvyky, zejména v konzervativnějších oblastech. Nezapomeňte si prohlédnout unikátní architekturu ostrova s domy ve tvaru krychle a pokud budete pozváni do místního domova, přineste malý dárek jako projev uznání.

Věděli jste, že ...

.. je Djerba domovem jedné z nejstarších židovských komunit v severní Africe? Synagoga El Ghriba, která je stará více než 2 000 let, je významným místem pro židovské poutníky, zejména během každoročního festivalu Lag BaOmer.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *