11denní zájezd – Zarzis – od 18369Kč

Tunisko, Zarzis, ubytování Zephir Hotel And Spa, za 18369Kč

Zephir Hotel And Spa – Zarzis – od 18369Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 11 dní
  • Cena za 1 osobu – 18369Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Co vás čeká v Zarzisu

Zarzis, malebné město na jihovýchodním pobřeží Tuniska blízko libyjských hranic, se nachází na strategickém místě u Středozemního moře. Tato poloha z něj činí důležité obchodní a kulturní centrum v regionu. Město je umístěno na poloostrově obklopeném Středozemním mořem na jedné straně a slanými lagunami Ras Rmel a El-Mahres na druhé straně. Tyto laguny poskytují nejen krásné přírodní scenérie, ale také podporují rozmanitý ekosystém ptactva a mořských živočichů.

Zarzis má bohatou historickou minulost spojenou s mnoha starověkými civilizacemi. V období římské říše bylo známé jako „Gigthis“ a mělo významné obchodní vztahy s Kartágem a Římem. Město se během historie změnilo pod vlivem Byzantinců, Arabů a Osmanů, přičemž každý z těchto vlivů přispěl k jeho kulturní a architektonické podobě. Návštěvníci dnes mohou obdivovat římské ruiny i tradiční arabské a berberské vlivy v Zarzisu. Město se vyznačuje mírným středomořským klimatem s horkými léty a mírnými zimami, což z něj činí ideální místo pro celoroční návštěvy a kombinaci slunných pláží s kulturním objevováním. Zarzis je fascinující destinací pro všechny, kteří hledají kulturní a přírodní poklady Tuniska.


Prohlédnout více fotografií >>>


Zarzis - aktuální počasí a předpověď na následující dny

ZARZIS počasí

Krásná místa města Zarzis, která stojí za pozornost

Turistika je klíčovým prvkem ekonomiky Zarzis a město přitahuje návštěvníky z různých koutů světa díky svým krásným plážím, historickým památkám a živé místní kultuře. Mezi nejoblíbenější pláže v Zarzis patří pláž Sangho, která je vyhlášena svým zlatavým pískem a průzračně čistou vodou, ideálními pro koupání a opalování. Pláž Aghir, nacházející se nedaleko, nabízí klidnou atmosféru, což ji činí skvělou volbou pro ty, kdo preferují méně rušné pláže. Obě pláže jsou také skvělými místy pro vodní sporty, jako je windsurfing a vodní lyžování, a proto jsou oblíbené mezi milovníky dobrodružství.

Nedaleko Zarzis se nachází další úchvatné pláže. Ostrov Djerba, ležící nedaleko pobřeží, je známý svými malebnými plážemi, například pláží Sidi Mahres, kde si návštěvníci mohou užívat stínu palem a jemný mořský vánek. Matmata, proslulá svými unikátními troglodytskými obydlími, je další zajímavou destinací, kde mohou cestovatelé objevovat poušť Matmata a její fascinující krajinu. Tyto pláže a okolní atrakce činí z regionu Zarzis atraktivní destinaci, která nabízí kombinaci relaxace a kulturního objevování.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Historické a přírodní památky, které najdete v Zarzisu

Region Zarzis se může pochlubit množstvím historických památek a přírodních divů, které návštěvníkům nabízejí rozmanitou škálu zážitků. Jedním z nejznámějších historických míst je římské archeologické naleziště Gightis (také známé jako Ghidha nebo Gigthis). Tyto dobře zachované římské ruiny zahrnují starověké vily, baziliku a římské divadlo, které poskytují fascinující pohled do bohaté historie města během římské éry. Zejména amfiteátr je pozoruhodnou stavbou, kde si návštěvníci mohou představit majestátnost starověkých římských představení.

Další historickou atrakcí, kterou musíte navštívit, je synagoga El Ghriba na nedalekém ostrově Djerba. Je to jedna z nejstarších synagog na světě a symbol bohatého židovského dědictví Tuniska. Architektura a interiér synagogy odrážejí směsici kultur s prvky arabského, židovského a severoafrického designu. Známé je také každoroční židovskou poutí, která přitahuje návštěvníky a poutníky z celého světa.

Pokud jde o přírodní památky, laguny Ras Rmel a El-Mahres, které obklopují poloostrov Zarzis, jsou ekologickými zázraky. Tyto laguny jsou domovem různých druhů ptáků a slouží jako životně důležité mezipřistání pro stěhovavé ptáky. Milovníci pozorování ptáků mohou prozkoumat bujné mokřady a pozorovat plameňáky, volavky a další vodní ptactvo v jejich přirozeném prostředí. Saharská poušť je navíc na dosah od Zarzis, což umožňuje dobrodružným cestovatelům vydat se na pouštní safari a prozkoumat fascinující krajinu tyčících se písečných dun a oáz v jižním Tunisku. Tyto historické a přírodní památky v regionu Zarzis z něj činí skutečně podmanivou destinaci pro milovníky historie, milovníky přírody i hledače dobrodružství.

V Zarzisu toho najdete mnohem víc ..

V Zarzisu máte možnost zažít několik unikátních kulturních zážitků a atrakcí, které byste neměli přehlédnout. Mezi hlavní atrakcemi patří medina (staré město), kde můžete prozkoumat úzké a křivolaké uličky, navštívit tradiční trhy a setkat se s přátelskými místními obyvateli. Medina je plná tuniského řemesla a nabízí možnost zakoupit ručně vyráběné textilie, keramiku a koření. Nezapomeňte ochutnat místní kulinářské specialitky, jako je brik (smažené pečivo s vejcem a tuňákem), a užít si šálek mátového čaje v některé z místních kaváren.

Tradiční hudba a tanec jsou nedílnou součástí tuniské kultury a v Zarzisu můžete zažít živá vystoupení. „Malouf“, tradiční hudební styl, a „Raqs Sharqi“ (břišní tanec) jsou běžně prezentovány na kulturních akcích a oslavách, které poskytují hluboký pohled na místní kulturní dědictví. Dále se vydejte na návštěvu některých historických mešit, jako je Velká mešita Zarzis, známá svou unikátní architekturou a ozdobnými dlaždicemi. Při návštěvě náboženských míst je důležité se chovat s respektem a oblékat se skromně.

Při návštěvě Zarzisu si také užijte srdečnou a pohostinnou atmosféru místních obyvatel. Můžete se zapojit do jejich každodenních činností, sdílet jídlo s tuniskou rodinou, účastnit se místního festivalu nebo jen konverzovat v kavárně. Tyto autentické interakce vám umožní hlouběji pochopit místní způsob života a přispějí k obohacujícímu zážitku z vaší návštěvy Zarzisu.

Možná nevíte, že ...

.. je Zarzis proslulý svou tradiční keramikou, která často obsahuje složité vzory a živé barvy? Tento místní řemeslný výrobek se předává z generace na generaci a zůstává klíčovou součástí řemeslného dědictví města.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *